Vy över Skara

Birger Ugglas kulturvandring genom Skara

Kulturvandring för både små och stora

Hjälp Birger Uggla att lösa 10 klurigheter och lär dig mer om Skaras fantastiska kulturskatter. Vandra från Krönikebrunnen ner till Kråks herrgård. Eller gå i den ordning som passar dig och barnen bäst. Längs vägen kommer du få se och höra om några av stadens spännande byggnader och platser. Vid varje kulturplats finns en skylt med en Qr-kod som leder dig till en fråga. För den som hellre vill vara analog finns en barnfolder med frågor att hämta på Bokäventyret, Skaras bibliotek eller i kontaktcenter. Alla barn som svarat rätt på alla 10 frågor kan hämta en liten gåva på Bokäventyret eller på Skara bibliotek (gäller barn upp till 10 år och under Bokäventyrets och bibliotekets öppettider).

Birger Ugglas kulturvandring är anpassad för barn i åldrarna 5-10 år. Men även vuxna kan hitta intressant information om varje plats. I nuläget finns den digitala versionen på svenska, engelska, somaliska och arabiska.

Kulturvandringen är ett samarbete mellan Skara kommun, Skara pastorat, Skara gille, Skara skolscen, Veterinärmuseet och Västergötlands museum.